De tweede editie van FC Emmen Talenten van de Toekomst is van start gegaan. Ruim veertig jongeren staan aan de start van een project waarin zij op maatschappelijk gebied het verschil kunnen gaan maken in de omgeving. De eerste dag stond in het teken van een feestelijke kick-off op De Oude Meerdijk. Zo mochten de deelnemers onder toeziend oog van FC Emmen-verdedigers Keziah Veendorp en Arnaud Luzayadio hun eigen MDT-projectcontract ondertekenen. 

De Talenten van de Toekomst, 24 leerlingen van PRO Emmen en zeventien leerlingen van het Esdal College in Oosterhesselen, gaan de komende zestien weken aan de slag met hun eigen ontwikkeling en het stellen van doelen. Dit doen ze door zich maatschappelijk in te zetten in hun regio. Gedurende het project werken de jongeren veel samen met elkaar en leren ze nieuwe mensen kennen. Daarnaast is er veel aandacht voor individuele ontwikkeling. Bij beide scholen is Talenten van de Toekomst een keuzevak in het lesprogramma. 

Contractondertekening
Alle deelnemers kregen allereerst verdere uitleg over het MDT-project van maatschappelijk voetbaltrainer Lars Koster. Na de uitleg mochten de deelnemers het contract ondertekenen samen met FC Emmen-spelers Keziah Veendorp en Arnaud Luzayadio. Op het contract staan onder andere afspraken waaraan ze zich gaan houden gedurende zestien weken. Na de ondertekening was er nog even tijd om vragen te stellen aan de spelers. Hier maakten de deelnemers ook gretig gebruik van. 

Doelen stellen 
Na het vragenvuur van de deelnemers aan de spelers kregen alle jongeren een eigen werkboek. In dit werkboek houden de deelnemers persoonlijke doelen bij die ze de komende vier maanden willen behalen. Lars Koster ziet veel dezelfde persoonlijke doelen voorbij komen: “Veel jongeren willen er graag achter komen wat zij later willen worden, maar ook beter leren plannen voor school is een veel gelezen persoonlijk doel. De komende periode begeleiden wij de jongeren in het realiseren van hun persoonlijke doelen.” 

Programma
Naast aandacht voor persoonlijke ontwikkeling staan er ook een aantal andere activiteiten binnenkort op de planning:
– Het organiseren van verschillende buurtbijdrages in de wijk;
– Het organiseren van wedstrijddagen;
– Een meeloop dag tijdens de wedstijd FC Emmen – FC Volendam;
– Business event met partners en sponsoren van FC Emmen (Naoberschap);
– Regionale uitwisseling met onder andere Sparta Rotterdam, Vitesse en RKC Waalwijk.

MDT 
MDT staat voor maatschappelijke diensttijd. Met MDT zetten jongeren zich vrijwillig in voor een ander. Na afloop van het project ontvangen de deelnemers een MDT-certificaat. Dit certificaat toont aan dat de jongere een goede inzet heeft getoond en mooie resultaten heeft geboekt. Het MDT-certificaat kan daarmee goed staan op je CV.