Op vrijdag 13 mei kregen sponsoren en partners van FC Emmen Naoberschap de kans om kennis te maken met de deelnemers van Community Champions. Dit gebeurde via een onderlinge voetbalwedstrijd met een aansluitend etentje. Voor de wedstrijd kregen de deelnemers nog een presentatie van USG Restart, vertegenwoordigd door jobcoach Ferdi van Spall. Hierin werd stilgestaan bij het opstellen van een cv, het voeren van een gesprek, hoe je moet solliciteren, waar je aan moet denken bij een sollicitatiegesprek, wat plaats je op social media en wat de consequenties kunnen zijn van een verkeerde post.

Bij FC Emmen word het project Community Champions, Talenten van de Toekomst genoemd

Netwerken
Na een sportieve wedstrijd vol doelpunten en acties stapten de Community Champions als winnaars van het veld. Vervolgens was er even tijd om bij te komen en te douchen om daarna van een divers buffet met een drankje te genieten. Tijdens het eten gingen de deelnemers met de partners en sponsoren in gesprek over hun ervaringen met werk en studie, maar ging het ook over sport, reizen en andere hobby’s.

De droom van veel jongeren is om profvoetballer of profvoetbalster te worden. Helaas wordt die droom slechts voor een klein aantal werkelijkheid, zeker voor jongeren die op dit moment nog niet in een jeugdopleiding van een betaald voetbalorganisatie spelen. Voor de jongeren van Community Champions is dat laatste het geval. Het advies is daarom ook dat deze jongeren zich naast het voetbal gaan oriënteren op een andere toekomst. 

Connectie met het bedrijfsleven
Daarom is een onderdeel van het project om de link te maken met het bedrijfsleven. Het doel is om de jongeren in contact te laten komen met een toekomstig werkgever. Dit doen we door de kracht van FC Emmen te benutten en voetbal als middel in te zetten om verbinding te creëren. Door het voetbal komen de jongeren op een laagdrempelige manier in contact met werkgevers. Zo werden bij het buffet kletskaartjes uitgedeeld om het gesprek met de partners op gang te helpen.  

Over Community Champions
Op vrijdag 25 maart heeft FC Emmen Naoberschap een nieuw maatschappelijk project afgetrapt: ‘ Community Champions’. Community Champions is een project voor jongeren tussen de 14 en 20 jaar die zich graag persoonlijk willen ontwikkelen. Voor de deelnemers, afkomstig uit de gemeenten Emmen, Coevorden en Borger-Odoorn, organiseren wij verschillende activiteiten. Voetbal staat centraal, maar we kijken onder andere met workshops verder dan alleen voetbal. Zo ontdekken ze waar ze goed in zijn, maar ook waar ze zich graag in ontwikkelen.